Házirend


HÁZIREND a Vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik. A vendég / csoportvezető felelős a csoport tagjainak teljes biztonságáért, programjáért, magatartásáért, a házirend betartatásáért, a vendégház épített és élő környezetének, eszközeinek rendeltetésszerű használatáért.

Érkezés
Bejelentkezés, a szálláshely elfoglalása: 14:00 - 18:00 óráig. Ettől eltérő igényüket, kérjük, előre jelezzék! A szálláshely elfoglalásakor a gondok a szálláshelyeket átadja, a vendég, a csoport vezetője átveszi.

Távozás
Kijelentkezés, a szálláshely elhagyása: 10:00 óráig kell, megtörténjen. A későbbi szobaelhagyás csak és kizárólag előzetes bejelentés mellett lehetséges. Költsége 2500,-Ft/fő. Távozáskor a gondnok ellenőrzi a szoba felszerelésének meglétét, állapotát.

Ágynemű
Az ágynemű az ágyra felhúzott állapotban van előkészítve. Távozáskor nem szükséges azt lehúzni, ez a szobaárban benne foglaltatik..

Ablakok
Kérjük, a szobát elhagyva, ill. távozáskor a gyorsan érkező viharok és az esetleges állatok miatt az ablakokat mindig zárják be. Kérjük, minden esetben az ajtót használják ki és bejárásra.

Autós megközelítés
A Vendégházhoz vezető közúton (5-ös út) a ki- és bekanyarodáskor fokozott figyelemmel vezessenek! Az útszakasz viszonylag forgalmas, illetve a vendégház bejárati kapuja előtt kerékpáros közlekedéssel is számolni kell!

Baleset
Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a vendégház gondnokát azonnal tájékoztatni kell!

Biztonság
Értéktárgyaikat ne hagyják őrizetlenül. A vendégszobák ajtaját a szoba elhagyásakor zárják be. Külső kamerák figyelik a parkolót és a közösségi épületeket.Az udvari parkolóban elhelyezett gépkocsik biztonságáért felelősséget nem tudunk vállalni.

Csend
A Vendégház vendégei a lakókörnyezet nyugalmát semmilyen módon nem zavarhatják.A Vendégház területén 22.00 és 06.00 óra között hangoskodni, a többi vendég pihenését zavarni szigorúan tilos!

Dohányzás
Az épületeken belül mindenütt tilos a dohányzás. A kijelölt dohányzóhely a közösségi épület mellett található. A cigarettacsikket, kérjük, az oda kihelyezett hamutartóban helyezzék el.

Elektromos eszközök
Biztonsági okokból a szobákban elektromos készüléket (vízforraló, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kávéfőző, hajszárító, vasaló, stb.) működtetni tilos! Egyéni higiéniai készülékek (hajszárító, borotvagép, stb.) a vizesblokkban használhatók. A teakonyhákban az ott elhelyezett elektromos eszközökön kívül más nem használható!

Energia
Vendégházunk egész területén nagy súlyt fektetünk a környezettudatosságra. Kérjük, Önök is segítsenek nekünk takarékoskodni az energiával. Ha nem tartózkodnak a szobában, ne hagyják égve a világítást, a vízcsapokat használat után zárják el! Fűtési időszakban szellőztessenek röviden. A bejárati ajtókat gondosan csukják be maguk után.

Étkezés
Vendégházunk étkezést nem tud biztosítani, viszont környékünkön számos kitűnő konyhával rendlkező vendéglátóhely működik.

Értéktárgyak
A Vendégház területére behozott személyes értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.

Főzés
Egyéni lehetőség a főzésre nincs. A teakonyha balesetvédelmi és biztonsági okokból csak és kizárólag előzetes egyeztetés mellett használható.

Gondnok
Kérdéseikkel, kéréseikkel kapcsolatban Ubornyákné Tályai Tímea áll rendelkezésükre, akit a 20-9- 322-970-es mobiltelefonon lehet elérni. Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon a Vendégház gondnokához!

Internet
Vezeték nélküli internet-elérhetőséget a központi épületekben tudunk biztosítani. Hozzáférési kódot a gondnoktól igényelhetnek.

Játék
Szabadtéri játékokat vendégeink a gondnoktól igényelhetnek. Pingpong-asztalunk kültéri. A Vendégház területe focizásra sajnos nem alkalmas.

Károkozás
A berendezési és felszerelési tárgyakért a szállás igénybevétele ideje alatt a szobában lakók felelnek. Kérjük, hogy a szobák berendezési tárgyait ne vigyék ki az épületből, ill. ne vigyék be a vizesblokkokba!A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. A kár megtérítéséről a csoport vezetője gondoskodik. Bárminemű rongálódás, rendellenesség észlelése esetén a gondnokot azonnal tájékoztatni kell!

Kirándulás
Ha az itt töltött napok alatt szeretne kirándulni, a gondnok szívesen segít, illetve honlapunkon kikapcsolódási ötleteket is talál.

Kiskorúak
Legkisebb vendégeink részére kérésre gyerekágyat, etetőszéket, fürdetőkádat biztosítunk.

Kizárás
A Vendégházból kizárható az a személy, aki bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el, saját vagy más testi épségét szándékosan veszélyezteti, 22.00 és 6.00 óra között a pihenni vágyó vendégek, lakókörnyezet nyugalmát zavarja.

Közösségi helység használata
A közösségi helységet szabadon hasznáhatják. Arra kérjük Önöket, hogy a zavartalan pihenés érdekében 22.00 óra után kerüljék a hangoskodást, illetve a nyitott közösségi terek használatát, az esetleges késői és zajos programokat.

Kulcshasználat
Az elektromos kapu távirányítóját és a szobák kulcsait érkezéskor adjuk át, melyet távozáskor kérünk leadni. Kérjük, hogy az elektromos kaput éjszakára zárják be. A főépület főbejáratát ajtaját ne zárják kulcsra. Ezzel teszik lehetővé, hogy más vendég is be tudjon jutni a házba.

Kutya
Kutyák és egyéb háziállatok sajnos nem kísérhetik el vendégeinket. Háziállatok fogadására a Vendégház nem alkalmas.

Látogatók fogadása
A vendég csak a gondnok engedélyével fogathat a szálláshelyen látogatót, 8.00-22.00 között. A látogatók magatartásáért is a csoport vezetője a felelős.

Meghibásodás
Ha a szobában valami elromlik, hálásan megköszönjük, ha ezt a gondnoknak jelzik. Sürgősen elhárítandó hiba esetén kérjük, a gondnokot hívják a megadott mobiltelefonszámon.

Riasztó
Az üresen álló vendégház riasztórendszere bekapcsolt állapotban van.

Mosás és szárítás
Igény esetén a mosókonyhát egyeztetés alapján használhatják. Bel-, ill. kültéri ruhaszárítót vendégeink szükség esetén a gondnoktól igényelhetnek.

Szabadtéri tűzgyújtás
Tűzgyújtás csak az erre kijelölt helyen történhet. Ehhez előzetesen engedélyt kell kérni! A tűz őrzése és eloltása az engedélykérő felelőssége!

Tűzrend, (épületekben)
Az épületben tűz és nyílt láng használata tilos!

Orvos
Központi Háziorvosi Ügyelet
Elérhetőség: 6050 Lajosmizse, Dózsa György út 104-106.
Telefonszám: 06-76/356-173 , 06-76/356-184
Háziorvosi ügyeleti idő: hétköznap 16.00-8.00
hétvégén és ünnepnapon 8.00-8.00

Parkolás
Parkolás csak az erre kijelölt helyen, a főbejáratnál kialakított murvás területen történhet. A Vendégház egész területén max. 20 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Patika
Lajosmizse
Szent István Patika
6050 Lajosmizse, Szabadság tér 7.
Telefonszám: 76/457-523

Talált tárgyak
A talált tárgyakat, kérjük, a Vendégház gondnokának leadni.

Tisztaság
Kérjük vendégeinket, hogy az időjárás függvényében szíveskedjenek a tisztaságra ügyelni. A WC-be dugulást okozó tárgyakat ne dobjanak! Takarítóeszközök a vizesblokkban találhatók. A szemetet kizárólag az erre kijelölt helyre – szelektíven gyűjtve – dobják!