Látnivalók/ Programok a környéken

Dzsimburi Játszóház
Lajosmizse

Kisgyermekes családoknak remek időtöltés lehet és szívesen ajánljuk figyelmükbe a Lajosmizsén található játszóházat. Csendes utca sarkán, egy nagyon szép park mellett, színes épület hívogatja a gyerekeket játszani. A Dzsimburi gyerek központ 100 nm-es alapterületű, 2 szintes beltéri játszóház, különböző akadály pályával, ahol egy labda medencébe vezető nyitott csúszda, trampulin, zárt csúszda, OMEGA (sín csúszda), mászó fal, mozgó híd, 4 féle alagút, Comfy és még sok-sok érdekes játék vár minden kedves kicsi és nagy gyermeket.

Nyitva tartás és további információ:
Cím: 6050 Lajosmizse,Radnóti Miklos és YBL Miklos utca sarka
Tel: 06/30-400-9-401
Email: Dzsimburi@Dzsimburi.hu
Email: http://www.dzsimburi.hu


Kiss Cukrászda
Lajosmizse

A családi cukrászat Lajosmizse város egyik büszkesége és jó szívvel ajánljuk minden kedves Vendégünknek, aki szereti a finom süteményt, fagylaltot. A Venesz-díjas mestercukrász , Kiss Zoltán a mai napig aktívan részt vesz a sütemények, torták és más finomságok előállításában és minden évben elkészíti az adott év országtortáját. Próbálják ki Önök is, nem bánják meg!

Nyitva tartás és további információ:
Cím: Lajosmizse, Árpád u. 24, 6050
Telefon: (76) 457 000
Web: www.kisscukraszda.hu


Lajosmizsei tanyamúzeum
Lajosmizse

Aki környékünkön jár és ideje engedi, mindenképpen javasoljuk, hogy tekintse meg az ország első tanyamúzemumát ( 1972-től üzemel). A múzeum nem közvetlenül Lajosmizsén, hanem Kecskemét irányában, az alsóbenei határrészen, a Tanyacsárda szomszédságában található. A kis portán található több épület és berendezési tárgyak megtekintése által ( lakóház, nyárikonyha, pince, kukoricagóré kocsiszínnel, istálló, ólak szerszámoskamrával) kis időutazást élhetünk át mintegy betekintést nyerve az egykori a hagyományos paraszti élet mindennapjaiba. Könnyed kikapcsolódás és érdekes élmény.

Nyitva tartás és további információ:
Cím: Lajosmizse, Alsóbene 623., 6050
Telefon:(30) 236 4013


MagánZOO Állat - és Szabadidőpark
FELSŐLAJOS

A park teljes területe 20 hektár. Több mint 1 kilométer sétálóút áll a Vendégek rendelkezésére, amely az állatok kifutói, a játszótér és a melegkonyhás büfé mellett kanyarog. A talaj homokos, tehát bármekkora eső is eshet, az utak mindig jól járhatók. A türelmes látogató az állatkerti állatok mellett megszámlálhatatlan védett madárral vagy akár mókusokkal is találkozhat a területen. Az állatkert leginkább a nevükre hallgató állataikról és a sokaknak felejthetetlen élményt nyújtó kölyökállat simogatásokról ismert. Szeretettel várnak mindenkit ebben a szerény, ám sokak által kedvelt állatgyűjteményben.

Nyitva tartás és további információ:
Cím: 6055 Felsőlajos, Benei-dűlő
Web: www.maganzoo.hu


Öregtanya Táborfalva ( 10 km)

Az előre bejelentkezett vendégek átélhetik azt az érzést, hogy milyen lehetett a trakta egy jómódú tanyasi portán. Az evésnek-ivásnak csak a vendég gyomra és szerénysége szabhat határt. És megtanulhatja újra, mit jelent a virtus.

A tanya csak előzetes egyeztetés alapján fogadja vendégeit, ezért kéretik azt előre a Tanyagazdával egyeztetni. Amennyiben a tanyán előre meghirdetett eseményre látogatna el hozzánk, kérjük abban az esetben is egyeztessen a még szabad helyek vonatkozásában a Tanyagazdával.

Dobos Attila, tanyagazda
+36 20 9666 456
Web: www.oregtanya.hu


Kerekerdő Kalandpark ( 20 km)
Kerekegyháza

A Kerekerdő Kalandpark Lajosmizsétől 20 km-re fekszik egy kocsányos tölgyesben. Erdei kötélpálya rendszerükben a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály megtalálhatja a maga számára megfelelő kalandelemeket. A legnagyobb melegben is felfrissülés várja a szórakozni vágyókat a tölgyes árnyékában. A Vendégek biztonságáról szakképzett pályafelügyelők/animátorok gondoskodnak. Az erdei kötélpályákon kívül a Vendégek kiprobálhatják az íjász pályát, erdei tanösvényen ismerkedhetnek a helyi élővilággal, labirintusokban bolyonghatnak, használhatják az ugráló asztalt, a nagyobbak (16 év felett) airsoft stratégiai játékkal kommandózhatnak, állatsimogatóban ismerkedhetnek kedvenceinkkel. Három év alatt külön manópálya áll rendelkezésre a kisgyermekes családok részére.

Cím: 6041, Kerekegyháza, Arany János u. 35.
( Szabadszállás felé kivezető úton,vásártér mellett fekvő tölgyes erdőben, Kecskeméttől 15 km-re. )
Tel.: 06-30/233-02-53
Email: info@kerekkaland.hu
Web: www.kerekkaland.hu


Kecskemét Élményfürdő ( 25 km)
A Kecskeméti Fürdő 2800 négyzetméter fedett vízfelülettel rendelkező versenyuszoda, élményfürdő, valamint wellness és regionális gyógyfürdő, melyhez étterem is tartozik.

Kecskeméti Fürdő:
H-6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.
Telefon: +36 76 500-320
E-mail: recepcio@kecskemetifurdo.hu
E-mail: info@kecskemetifurdo.hu
GPS koordináta:
É.sz.: 46,9019907746 és
K.h.: 19,6665519476
É.sz.: 46° 54’ 7.1” N és
K.h.: 19° 40’ 59.5” E

Térkép, megközelítés, útvonaltervezés


Kecskemét belvárosa
Kecskemét (25 km)

A szecessziós történelmi főtér sajátossága, hogy az országban egyedülálló módon szinte az összes felekezet temploma megtalálható itt, így a török hódoltság ideje alatt épült református templom, a város legrégebbi épületeként számon tartott Barátok temploma, az Ybl Miklós tervezte Evangélikus templom, a Kecskeméten letelepedett görög kereskedők által építtetett Szentháromság ortodox templom éppúgy, mint az 1970-es években a Tudomány és Technika Házává átalakított zsinagóga, vagy a 18. század elején emelt piarista templom. A főtéren magasodik a város talán legismertebb épülete, a 73 méter magas Nagytemplom. A templom tornyából a turisták Kecskemét városképében gyönyörködhetnek. A város méltó módon őrzi nagy szülötteinek szellemi hagyatékát, hiszen itt működik a Volt Ferences kolostor falain belül működő Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet, a Kodály-iskola, a Katona József Társaság és számtalan Katona József nevét viselő intézmény.
További információt Kecskemét városról és az aktuális programokról az alábbi linken talál: www.kecskemet.hu